Канадските власти разглеждат дипломатически бойкот на Олимпиадата в Китай, след като

...
Канадските власти разглеждат дипломатически бойкот на Олимпиадата в Китай, след като
Коментари Харесай

И Канада цака Китай: Бойкот на Зимната Олимпиада?

Канадските управляващи разглеждат дипломатически протест на Олимпиадата в Китай, откакто Съединени американски щати го оповестиха. За това заяви пред АП представителят на канадското външно министерство Кристел Шартран.

" Ние бяхме известени за решението на Съединени американски щати. Ще продължим да обсъждаме този въпрос с нашите сътрудници и съдружници ", сподели тя.

Говорителят на външното министерство добави, че " Канада остава надълбоко загрижена за тревожните известия за нарушавания на правата на индивида в Китай ".

Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи в понеделник, че Съединените щати са решили да провеждат дипломатически протест на идните олимпийски игри в Китай. Тя удостовери, че Вашингтон към този момент е уведомил съдружници и сътрудници в чужбина за решението. 

“Сега Съединени американски щати оставят на съдружниците да вземат свои лични решения по отношение на присъединяване или безучастие в събитията в Китай във връзка Олимпиадата “, увери Псаки.

Заради продължаващ геноцид на Китай и закононарушения против човечеството, по-рано политици от Канада, Норвегия, Съединени американски щати, както и представители на съвсем 200 правозащитни организации от разнообразни страни отправиха призиви за протест на Зимната Олимпиада в Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР